Fotpallen

Fick en fotpall för ett tag sedan. Den var jättemysig och passade perfekt till soffan, dock var tyget och inklädningen av den inte jättesnyggt. Så jag rotade bland mina tyger hemma och hittade ett brunt tyg med rosor i samma färg som soffan. Jag hade köpt tyger till att sy en klänning från början men kom fram till att jag nog skulle njuta av det mer på det här sättet. 
 
 
Tyget som satt innan var vitt men var så pass tunt att originalklädseln lyste igenom och gjorde att det såg smutsigt ut. Jag började med att skruva loss locket och sedan slita bort tyget och alla tusen häftklamrar som höll fast det. 
 
 
Sedan klippte jag ut en lång remsa som täckte nästan hela möbeln. Eftersom jag inte äger någon häftpistol tog jag min trogna limpistol och började fästa tyget lägst kanten först på insidan uppe och sedan vände jag den och limmade undersidan. 
 
 
När tyget runt satt fast fäste jag en annan tygbit jag hade vikt innan på baksidan. Detta tog jag av någon anledning inte kort på, men det finns en förefild iaf. 
 
 
När själva möbeln var klar tog jag ett tygstycke till och täckte hela locket med det och började med att fästa på alla raksträckor samtidigt som jag såg till att tyget var rakt och lagom spänt överallt. 
 
 
Efter det vek jag försiktigt sidorna och limmade fast dem. När allt var klart, skruvade jag fast fast gångjärnen igen och sen var den färdig. Min alldeles egna och personliga fotpall som matchar soffan fint.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0