Pö om pö

Börjat att plocka i mitt sy/pysselhörn. Idag sorterade jag mina mönster som jag ärvt efter farmor och några "nya" jag själv köpte förra veckan. Farmors mönster låg huller om buller i en låda så det behövdes verkligen en rensning. Hittade många fina mönster som jag vill använda senare. Måste "tyvärr" göra klart mina pågående projekt som aldrig verkar bli klara. Man förstår varför om man läser förra inlägget om mitt pysslande. Dock tror jag att det kommer bli mycket lättare att sy nu när jag har ett riktigt syhörn, som är nästan som ett eget litet rum. Eller ja det består av en tredjedel av min enrummares rum, varav sängen tar en till del och sedan mitt pyttelilla vardagsrum som inte har någon tv som den sista delen. Älskar den här lägenheten, pysseldelen är upplyst av soljus till sent på dagen då solen går ner framför ett av fönstrerna. Så härligt att sitta i solen och pyssla. Längtar tills sommaren är här, då jag kan ha min ballkongdörr öppen och sitta i solen och njuta. 
 
Åter tillbaka till mönstrerna. Fanns en hel del olika. Till min stora glädje, fanns det både byxor, kjolar och olika överdelar. Till och med en äldre modell av en byxdress, om jag hinner ska jag försöka göra en version av den till sommaren så kan jag sitta i den och sy. Det fanns även ett kappmönster, men inte riktigt min stil plus att det är en vintermodell, så den får ligga i dvala ett tag. 
 
 
För tillfället sitter alla mönsterna i två tidskriftsamlare, men ska antaglien leta reda på pärmar att klä in. Blir lättare att hålla reda på dem eftersom de inte kommer glida iväg hela tiden och snyggare. De syns ju inte om de göms i fina inklädda pärmar. 
 
Nu blir det att återgå till att sätta och titta på resten av stöket i pysselrummet och sucka för mig själv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0